KV Jan Bogtstra viert 125-jarig jubileum

Op 15 september jl. werd uitgebreid stilgestaan bij het 125-jarig jubileum van kv Jan Bogtstra te Franeker. Aan de oprichter van de vereniging, Willem Westra, werd eer betoond door een krans te leggen voor het naar Westra opgerichte monument aan het bolwerk.
’s Middags werd er in meerdere categoriën gekaatst op het Sjûkelân. Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de feestavond waarop PC-koning 2018 Allard Hoekstra uit Franeker werd gehuldigd voor zijn prachtige prestatie op de laatste PC.

Voor zijn bijzondere verdiensten voor kv Jan Bogtstra werd Peter de Groot benoemd tot erelid van de vereniging. Uit handen van bondsvoorzitter kreeg Peter de Groot ook nog eens het bondsinsigne uitgereikt. Peter is naast vrijwilliger bij Jan Bogtstra ook enthousiast vrijwilliger bij het Keatsmuseum. Het bestuur en alle vrijwilligers van het Keatsmuseum willen Peter de Groot dan ook van harte feliciteren met deze zeer verdiende onderscheiding.