Kaatszilver sinds 1750 tot heden

Tijdelijke tentoonstelling: Kaatszilver sinds 1750 tot heden

Een tijdelijke tentoonstelling komt naar het Keatsmuseum in Franeker, aan de Voorstraat 76. Vanaf 27 juli 2018 is er bijzonder bruikleen te zien. De oudst bekende zilveren kaatsbal uit het jaar 1750, een moderne zilveren kaatsbal gemaakt als meesterstuk op de opleiding edelsmid en  meer grote zilveren kaatsprijzen, uit onder andere de 19e en 20e eeuw, worden hier in de spotlight gezet. Ook de zilveren Gripebal van Kaatsvereniging Klaine Izak uit Vrouwenparochie, die wordt verkaatst vanaf het jaar 1794 en voor het eerst buiten het eigen dorp is sinds lange tijd, is te bewonderen.

Het Keatsmuseum

Het Keatsmuseum is het oudste sportmuseum in Nederland, opgericht in het hart van de kaatswereld: Franeker. Hier kunt u als bezoeker alles leren over de kaatssport. Vanaf 27 juli tot en met 31 oktober 2018 kunt u daarnaast ook nog bijzondere objecten en verhalen waarnemen die hier anders niet zijn. Samen met deze tentoonstelling is het een complete ervaring in het museum. Van geschiedenis tot heldenverhalen tot interactie met de sport.

Het museum heeft al een aantal verhuizingen achter de rug en de laatste versie is leerzaam en interactief voor jong en oud opgebouwd. Bij binnenkomst maakt u kennis met het kaatsen en duikt u de geschiedenis in. Helden die de sport vertegenwoordigen met de vele gewonnen prijzen. En natuurlijk kunt u zelf kaatsen beter leren kennen op de interactieve tafel of krijg de slag te pakken met het Wii-spel.

Kom langs van 27 juli t/m 31 oktober 2018

Sport- en kaatsliefhebbers mogen deze tentoonstelling echt niet missen! Het is leuk, leerzaam en met lage tarieven toegankelijk voor iedereen:

•   Volwassenen: € 4,50
•   Jongeren 6 t/m 18 jaar: € 3,00

Een bezoek aan het Keatsmuseum kunt u ook combineren met de andere musea in Franeker: het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium of het Museum Martena. Met de voordelige combitarieven kunt u genieten van zowel sport als cultuur of wetenschap.

Openingstijden van het Keatsmuseum

•   April t/m oktober: Dinsdag t/m zaterdag, 13.00 – 17.00 uur.
•   November t/m maart: Vrijdag en zaterdag, 13.00 – 17.00 uur.

Meer weten?

•   Stuur een e-mail naar info@keatsmuseum.frl
•   Of bel ons tijdens de openingstijden: 0517 85 92 91