Prachtig kaatsfeest met royale gift voor het Keatsmuseum

Donderdag 7 september was er in de evenemententtent op het Marsumer kaatsveld een feestavond waarin de kaatsprestaties van de gebroeders Van Wieren centraal  stonden. De avond die gepresenteerd werd door Simone Scheffer begon met gepaste aandacht voor de dag daarvoor overleden Rients Gratama. Het was de bedoeling geweest dat Rients de avond zou leiden maar door ziekte kwam het daar niet meer van.

Het hoofdmenu was echter een tafelgesprek met de gebroeders Van Wieren; Robert, Klaas, Jos en Wiebren. Zij werden bevraagd door kaatsjournalist Rynk Bosma en kaatsliefhebber Ate de Jong. Diverse aspecten van het kaatsen uit de periode 1960 – 1990 kwamen via persoonlijke ontboezemingen aan de orde. De gesprekken werden onderbroken door muzikale bijdragen van Piter Wilkens, Robbie van Wieren en het Marsumer fanfare orkest Ons Genoegen. Het Keatsmuseum was er de gehele avond met een kraam waarin het boek “De vier Van Wierens’ van Rynk Bosma voor een spotprijsje van vijf euro te koop was. Velen maakten daarvan gebruik en er werden zo’n 75 boeken verkocht en de Vrienden van het Keatsmuseum werden uitgebreid met acht nieuwe leden. Maar het meest profijtelijk was toch de mededeling aan het eind van de avond dat de organisatie het Keatsmuseum een bedrag van 2500,-- schonk. Een gift die door voorzitter Hiemstra in dank werd aanvaard.

Meepraten?
Draag gerust bij!