KAATSBROERS VAN WIEREN IN MARSUM

Bijzondere feestavond rondom de gebroeders Van Wieren

Op donderdagavond 7 september is er voor kaatsminnend Fryslân een speciale happening in de feesttent op het Marsumer kaatsveld. Daar worden die avond de broers Robert, Klaas, Jos en Wiep van Wieren geïnterviewd door de kaatskenners Ate de Jong en Rynk Bosma.  Zij zullen de broers ‘het hemd van het lijf vragen’ over allerlei zaken die betrekking hebben op hun glorievolle en verhalenrijke kaatsverleden.

De avond wordt muzikaal ondersteund door optredens van Piter Wilkens en Robbie van Wieren die met het korps Ons Genoegen een aantal kaatsliederen zullen spelen. Verder is er een gesproken column van Bonne Stienstra en is er na afloop muziek van orkest Butterfly. De avond staat onder leiding van kaatsliefhebster Simone Scheffer. Het begint om 20.00 en de entree is 7,--. Om teleurstelling te voorkomen is het wenselijk om kaarten te bestellen. Dat kan bij café Het Grauwe Paard in Marsum.

Het Keatsmuseum zal deze avond aanwezig zijn met een stand waar o.a. het kaatsboek “De vier van Wierens” van Rynk Bosma voor een speciale prijs van slechts 5,-- te koop is.  Voor hen die zich aanmelden als lid van het Keatsmuseum liggen er gesigneerde boeken – met handtekeningen van alle vier Van Wierens - op voorraad klaar. De organisatie heeft ons gemeld dat de opbrengst van de avond ten goede komt aan het Keatsmuseum. Een geste die wij zeer waarderen.

Komt allen!!!

Meepraten?