Hét museum voor de kaatsliefhebbers

Het Keatsmuseum, het oudste Nederlandse sportmuseum, is nieuw

Ken uw klassiekers. Ook in het kaatsen. Want u kunt de laatste PC of Freule meegemaakt hebben, maar hoe ging dit vroeger? In de tijd van de eerste wereldoorlog? Toen Gerben Hoitsma op de PC ‘n boppeslach plaatste die hij zo keihard uitsloeg dat deze op de markt achter de bovenlijn een grote pot zure haring van een viskoopman versplinterde. Of in de tijd van de tweede wereldoorlog toen kaatsers in hun oranje shirts de Duitsers lieten zien welk ‘huis’ ze dienden. Het zijn deze en andere heldenverhalen die ons in het splinternieuwe Keatsmuseum vertellen hoe we het beste uit onszelf kunnen halen. Hoe we tegenslagen overwinnen en succes behalen. Maar het helpt ook om het kaatsen te promoten door niet-kaatsers mee te nemen om ze te laten ervaren hoe het voelt om kaatskoning te zijn, of een balletje te slaan met het Wii kaatsspel.

Het nieuwe Keatsmuseum, een interactieve belevenis op een ‘bovenslag afstand van kaatsveld Sjûkelân’.

Keatsmuseum Cadeaubon, een uniek geschenk

Het Keatsmuseum heeft een eigen Cadeaubon, een origineel geschenk voor elke kaatsliefhebber voor bijvoorbeeld een verjaardag, met Sint Nicolaas of met de Kerst. U kunt de cadeaubon kopen bij de balie van het museum.

Meer informatie over de cadeaubon

Steun ons en word ‘Freon van het Keatsmuseum’

Wilt u het museum mede ondersteunen, word dan lid van de Vereniging van de Freonen van het Keatsmuseum. De vereniging steunt het museum bij het behoud van de collectie en bij het organiseren van bijzondere exposities en andere activiteiten.

Als lid heeft u de volgende voordelen:

• gratis toegang tot het museum met partner

• ieder jaar ontvangt u het jaarboek De Keatsfreon
 gratis

De contributie is slechts 15 euro per jaar. Een hogere bijdrage is altijd welkom.
Meld u aan

Sport combineren met cultuur en wetenschap

Een bezoek aan het Keatsmuseum kunt u combineren met een bezoek aan het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium of het Museum Martena. Op deze wijze geniet u van sport, cultuur wetenschap en aantrekkelijke combitarieven.
Bekijk de mogelijkheden

www.planetarium-friesland.nl
www.museummartena.nl

MEER INFORMATIE